Iarăși o temă despre care nu aud nimic. Internetul e plin cu ce mare bou este Dragnea, dar nu aud vorbind realist despre urmările posibile ale politicii PSD. Înțeleg că multora, inclusiv mie, nu le place ceea ce se prefigurează ca politică economică din partea marelui teleormănean, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să încerc să deduc ce va urma. Dacă vor urma vremuri grele, și este evident că astea vor urma, un răsunător „Muie PSD!” nu cred că mă ajută cu ceva.

Ridicăm pensiile, salariile, ajutoarele sociale…aruncăm cu bani în dreapta și în stânga. Toată lumea este contrariată, tehnocrații strigă că eu au muncit din greu să facă economii și ăștia toacă tot, analiștii spun că banii de fapt nu există, opoziția politică nici nu știe ce argumente să mai scoată împotriva avântului revoluționar al PSD-ului. Bine măi, nu e o porcărie ce face Dragnea, dar dacă nu-l puteți opri, măcar spuneți pe față ce va urma. Sau nu știți ce va urma?

Cel mai bogat om din istorie a fost Musa Keita I. A domnit peste regatul Mali între 1312–1337. Nenea ăsta, ca un bun musulman, a făcut un pelerinaj la Meca în 1324–1325. El. plus suita sa de vreo 60.000 de oameni, au făcut dezastru pe unde au trecut, ruinând economiile zonelor vizitate exact așa cum o să facă PSD – a nu știu câta oară – cu propria țară. Musa Keita a  trecui prin Cairo, Medina și Meca unde a aruncat cu aur după toți. Injecția masivă de aur a generat o inflație care a pus la pamânt economiile locale pe următoarele decenii.

Nu văd cum acțiunea PSD de acum ar putea avea altă finalitate. Apar bani pe piață, se va declanșa inflația. E lege. Musa Keita  chiar a avut aur real, dar la noi situația este și mai proastă. Noi nici măcar nu avem banii pe care vrem să-i dăm. Dar avem posibilitatea să-i facem. Cum nu suntem în zona euro, putem tipări câți lei vrem. Și asta vom face. PIB-ul României nu are de unde să crească. Creșterea economică mult lăudată de 5% se bazează pe consum, nu pe o creștere a productivității. Nu sunt mai mulți bani reali, ci populația se creditează și își arde economiile. Prin urmare nu sunt bani decât dacă dăm drumul la tiparniță. Și PSD va da drumul la tiparniță. BNR deja previzionează o rată a inflației mai mult decât dublă pe T3-2017 față de T1-2017.

România politicienilor nu are nici un interes să adere la zona euro dar noi, ceilalți, avem tot interesul să nu ne ținem banii în lei. Salvați-vă economiile dacă aveți și fiți pe fază! Baronul Liviu a pornit în pelerinaj.